Dev Set Nedir, Nasıl Uygulanmalıdır?

Dev set farklı yada aynı 4 kas grubunun seçilmesi ile yapılan antrenman programıdır. Bir yandan büyüme sağlarken zorlayıcı bir antrenman olduğu için kardiovasküler antrenman özelliği de taşımaktadır. Bu antrenman ileri seviyeye gelmiş kişilere önerilmektedir. Bir seneden az zamandır spor yapanlara önerilmez. Kas fibrilleri ve Eklemlerin aşırı zorlamaya vereceği tepkiler düşünüldüğü için sakatlık riskini ve gelişim derecesinin göz önüne alınmasıdır. Kaslara giden kan akışının artması gelişimi kesinlikle etkileyen bir faktördür ve pump etkisi dev setlerle maksimum düzeyde olacaktır.

Dev sete örnek vermek gerekirse (Aynı kas grubu) Omuz: military press- Mola yok-Dumbell side lateral raises- mola yok- barbell front raises- mola yok - dumbell shrug yaptıktan sonra ilk set tamamlanmış olur. İkinci sete geçmeden 1 dk dinlenilir.

Farklı kas grubu için: hemstring-quadriceps- mola yok- leg curl- mola yok- leg extansion –mola yok- romanian deadlift-mola yok- lunge yapılır ve ilk set biter.1 dk aradan sonra ikinci sete geçilir.

Ceyhun TÜKLE

.

York Athleti Club - Club Manager

  • Geri Dön
  • »